Surf CampCanggu, Bali
Surfing i Canggu, Bali - Den ultimata surfguiden
Bali är en högt rankad surfdestination på många surfares bucketlistor, och vi förstår verkligen kärleken och längtan efter denna paradisö! Här är vår guide till vad du behöver veta för att förbereda dig inför en drömresa till Indonesien. Bali har fantastisk mat, fantastisk natur och fantastiska vågor, vad mer än det kan man begära av en surfresa? Vårt surfcamp på Bali ligger i vackra Canggu och här är allt du behöver veta innan du anländer.
Snabbfakta om Indonesien: Saker att veta innan du reser
Officiella språk: Indonesiska
Tidszon: GMT+7
Valuta: Indonesisk rupiah (IDR)
Huvudstad: Jakarta
Befolkning: Cirka 274 miljoner människor.
Religion: Majoriteten av den indonesiska befolkningen är muslimer. Bali är en mycket spirituell ö där människor med olika trosuppfattningar samexisterar.
Elektricitet: 230 V är spänningen i Indonesien. Standardkontakterna är typ C och typ F.
Flagga: 🇮🇩
Surfa på Bali: Här är allt du behöver veta om det här fantastiska surfparadiset
Bali är ett väldigt omtyckt och känt surfställe som står på många surfares bucketlistor. Med Lapoint kommer du att surfa med lokala instruktörer som är uppvuxna på vågorna här på Bali. Ön har något för alla, oavsett om det är att fånga sin första våg eller surfa barrels.
Läs mer om våra surfkurser på Bali här
Säsonger och surfförhållanden: När är det bäst att surfa på Bali?
Säsongerna på den här tropiska ön är indelade i två tydliga säsonger: torrperioden och regnperioden. Bali har soligt väder året om, men naturligtvis varierar vädret i de olika säsongerna något.
Båda säsongerna erbjuder unika upplevelser, allt från soliga dagar som är perfekta för utomhusäventyr till grönskande landskap som väcks till liv av det tropiska regnet.
Torrperioden (sommar): April till september
Regnperioden (vinter): Oktober till mars
Väderförhållanden under torrperioden: Klarblå himmel och större swells
Torrperioden anses vara bäst för surf på Bali, med bra förhållanden och större och mer konsekventa swells som kommer in från Indiska oceanen. Torrperioden har vågor för surfare på alla nivåer men är mest lämpad för surfare på medelnivå och avancerad nivå.
Vanligtvis är dagarna varma med en klarblå himmel, vilket också betyder att torrperioden är högsäsong för turism på Bali.
Väderförhållanden under regnperioden: Uppfriskande regn och färre människor.
Regnperioden har en del tropiskt regn och enstaka åskväder. Vanligtvis regnar det bara under några timmar på morgonen och eftermiddagen (vilket faktiskt kan vara rätt uppfriskande efter en heldag i solen!). Regnet gör också att det grönskande landskapet blomstrar och kommer till liv, vilket gör det till ett perfekt tillfälle att utforska djungel, vattenfall och risfält.
Regnperioden erbjuder många tillfällen till surf, men vågorna kan vara mer oförutsägbara. Det är mindre swells än under torrperioden, vilket gör förhållandena perfekta för mindre erfarna surfare. Det är även lågsäsong under regnperioden, därav färre surfare på alla surfställen!
När är det bäst att surfa på Bali för min level?
Med varmt vatten och härliga vågor hela året om är Bali ett paradis för alla surfare. Torrperioden har fina, kraftfulla vågor som passar erfarna surfare bättre, medan regnperioden är lugnare med mindre och mer hanterbara vågor. Tack vare den stora variationen av surfställen på Bali, och vår experthjälp, finns det alltid en våg som passar just dig oavsett din nivå eller säsong.
Hur är stämningen i vattnet?
Stämningen i vattnet för surfare emellan på Bali är oftast avslappnad och inbjudande till alla oavsett surfnivå.
Däremot kan det bli ganska mycket folk i vattnet eftersom det är ett väldigt populärt surfresmål. Om du respekterar de lokala reglerna och de andra surfarna i lineupen kommer du att få dina vågor!
Rekommendationer för surfbrädor: Vilken surfbräda ska jag ta med till Bali?
Bali har ett stort utbud av vågor så det finns många alternativ till vilken surfbräda du bör använda. Vi har en rad olika surfbrädor i vår quiver på campet, men vill du ta med din egen surfbräda rekommenderar vi:
Shortboard: Ta din shortboard om du vill fånga Balis snabba barrels. Det är ett bra alternativ att ta med en bra prestandabräda för att fånga vågorna som bryter snabbt och brant.
Fish: En fish-surfbräda är ett bra alternativ för att vara beredd på alla Balis olika vågor.
Longboard: Bali har bra surfställen med snälla och mjuka vågor som är perfekta för att glida runt på en longboard. Balis långa vågor erbjuder några riktigt bra möjligheter för nose-riding.
Vädret: Soliga dagar och tropiskt vatten
Bali är en tropisk ö med behagliga temperaturer från januari till december. Även fast det är ett härligt resmål hela året om, är det bra att vara medveten om att resan kan se olika ut beroende på vilken månad du åker.
Lufttemperatur: Bali har vanligtvis tropiskt väder, lufttemperaturen varierar mellan 26°C till 32°C (79°F till 90°F) under året.
Vattentemperatur: Tack vare Balis närhet till ekvatorn är vattnet varmt under hela året. Vanligtvis är det någonstans mellan 26 °C och 29°C (79°F och 84°F).
Under torrperioden är luften och vattnet vanligtvis varmast. Under regnperioden är luften fortfarande varm medan vattnet blir något kallare.
Angående våtdräkter och badkläder: Vad ska jag ha på mig när jag surfar på Bali?
Det finns inget behov av att ha en våtdräkt när du surfar på Bali, men det finns en del saker du bör ha på dig för att skydda dig i vattnet:
Badkläder: På Bali kan du alltid surfa i badkläder, det finns inget behov av våtdräkt någon gång under året.
En långärmad tröja/rashguard: Skydda dig mot solen och skrapsår från brädan genom att använda en rashguard.
Leggings och långärmat: Om du behöver extra skydd mot solens strålar samt för att skydda dina knän från skrapsår från brädan.
Surfhatt: Skydda ditt ansikte, öron och nacke från solen med en hatt (förslagsvis med ett snöre så att den hålls på plats).
Badskor: Att trampa på ett vasst rev, sten eller sjöborre kan förstöra hela din surfresa. Skydda dina fötter genom att ha badskor.
Säkerhet: Vad bör jag tänka på när jag surfar?
Att surfa på Bali är en underbar upplevelse, men det finns några saker du bör tänka på för att din surfsession ska vara så härlig och riskfri som möjligt.
Långa åkturer…i trafiken: Var medveten om att några av dina längsta åkturer kommer att vara i trafiken på väg till och från surfstället.
Vattenförhållandena: Var uppmärksam på reven, sjöborrar och tidvattnet.
Lokala faror: Var uppmärksam på de andra surfarna i vattnet, undvik att hamna i vägen för erfarna surfare och håll ett öga på nybörjarna och deras stora surfbrädor.
En sista sak om att surfa på Bali: Oförglömliga vågor som är väl värda den trafikerade turen till stranden
Är du redo att fånga några av de bästa vågorna i världen i helt underbart tropiskt vatten?
Att surfa på Bali garanterar oförglömliga vågor för surfare på alla nivåer, och vågorna som väntar gör det värt att sitta på de trafikerade vägarna för att komma till stranden.
Lapoint Surfcamp: Var ska jag bo på Bali?
Är det äntligen dags att förverkliga drömmen om att surfa på Bali? Fantastiskt! Men var på ön ska du bo under din vistelse? Vår favoritplats på Bali är Canggu, och det är därför vårt vackra surfcamp ligger just där. Canggu är en livlig stad med många surfbutiker, roliga barer, risfält och fantastiska restauranger och kaféer. Stränderna Old Man's och Batu Belong ligger båda bara några minuters promenad från campen. Den här staden har allt du behöver och mer därtill för att få en fantastisk surfsemester!
Trafik och transport: Hur man tar sig runt på Bali
Trafiken på Bali är ganska hektisk med vägar fulla av bilar och motorcyklar. Var beredd på att tillbringa en del tid i trafikstockningar i turistområden som Canggu och Ubud, även korta sträckor på vägarna kan tyvärr ta mycket lång tid.
Ankomst och avresa till och från surfcampet
Vårt surfcamp ligger ca 40 minuter från Denpasar International Airport (DPS), även kallad Bali Ngurah Rai International Airport, och du kan ta dig dit med vår Lapoint-flygtransfer genom att svara på vårt välkomstmejl när du har bokat din resa. Transfern kan hämta dig vid vilken tidpunkt du vill och resan tar cirka 50 minuter.
Ta dig runt på Bali
Ett populärt sätt att ta sig runt på ön är att hyra en motorcykel, se bara till att du har ordentliga skor och skydd. Det finns många som kör motorcykel i flip-flops eller till och med barfota, vilket är extremt farligt om du råkar ut för en olycka. Och glöm inte att använda hjälm! Att cykla utan tröja är både farligt och illa omtyckt.
Även korta sträckor på vägarna kan ta lång tid. Om kaféet där du ska träffa dina vänner ligger tio minuter bort är det ett bra beslut att åka dit 20 minuter före utsatt tid. Rusningstid är sen morgon och eftermiddag/tidig kväll för turister, då de ger sig ut på dagsutflykter och sedan igen när de återvänder från resan. Den lokala rusningstiden är tidig morgon och eftermiddag/tidig kväll.
Vissa bilar erbjuder snacks och vatten under långa bilresor, men det är en bra idé att ta med dryck och någonting att äta för säkerhets skull.
Läcker lokal mat: Vad och var man kan äta på Bali
Maten på Bali är fantastisk (bara det är en bra anledning att besöka ön!) och du kan hitta bra kaféer och restauranger nära surfcampet. Det finns många hälsosamma alternativ och många ställen är perfekta för att hitta både veganska och glutenfria rätter. Du hittar också warungs runt om på Bali, en warung är ett företag (som ett kafé, en butik eller en restaurang) som är familjeägt.
Traditionell balinesisk och indonesisk mat
Nasi goreng: En populär rätt i Indonesien som består av stekt ris, grönsaker och kött.
Babi Guling: Babi Guling, eller grisstek, är en traditionell balinesisk rätt.
Lawar: En traditionell balinesisk rätt som består av blandad kokosnöt, grönsaker och kött.
Sambal Matah: En balinesisk salsa som ger lite krydda till din måltid.
Nasi Jinggo: En enkel men utsökt rätt som består av ris, kyckling, nudlar och sambal goreng.
Sate lilit: En av Balis signaturrätter, köttfärs som lindas runt en pinne av citrongräs eller bambu.
Nasi Campur Bali: En risrätt som serveras med olika grönsaker, kött och andra tillbehör på ett bananblad, oftast tillsammans med sate lilit. Det finns ofta tre varianter av rätten: nasi campur ayam (med kyckling), nasi campur pedas (som är kryddig) eller den klassiska Bali nasi campur babi som är med Babi Guling fläskkött.
Rujak Buleleng: En fräsch och kryddig fruktsallad som innehåller frukter och grönsaker som jicama, guava och mango.
Es Daluman: En kokosnötsdrink som görs med palmsocker och grön gelé från Dalumenblad.
Var kan man äta på Bali?
Njut av traditionella restauranger och trendiga kaféer runt Canggu, här är några av våra favoriter:
Shady Shack
Crate Cafe
Secret Spot
The Shelter
Warung Local
Packning: Vad ska jag ta med mig till min surfresa på Bali?
Ett vanligt misstag för resenärer som kommer till Bali är att packa för mycket. Tro oss, du vill inte backpacka runt ön med mer saker än du faktiskt kommer att behöva under din resa. Här är några tips på vad du bör packa:
Pass
Ordentliga skor: Kom ihåg att ta med ett par bra skor om du planerar att hyra en motorcykel eller ge dig ut på en vandring.
Första hjälpen-kit: Det är en bra idé att packa med sig en liten förbandslåda som innehåller antibiotika och smärtstillande eftersom det är lätt att få "Bali's belly", med symptom som matförgiftning.
Myggspray: Precis som vi älskar myggorna Bali! Så glöm inte myggsprayen hemma.
Solskyddsmedel: Ta med solkräm med hög SPF och se till att den är havs- och revvänlig. Vi säljer zink på campet.
Vattenflaska: Vi säljer inte vattenflaskor av plast på campet, så kom ihåg att ta med dig en återanvändbar flaska. Du kan också köpa en miljövänlig flaska på campet.
Lätta kläder: Temperaturen på ön är hög året runt, så ta med lätta kläder och en hatt för att skydda dig mot solen.
Baddräkter eller badbyxor: Du behöver ingen våtdräkt när du surfar på Bali, men ta med badkläder som passar för surfing. Du vill inte att din bikini eller dina badbyxor ska ramla av under din första wipeout!
Strandhandduk: Vi tillhandahåller badhanddukar på campet, men kom ihåg att ta med en handduk för stranden (eller köp en i de lokala butikerna).
En regnrock: Ta med ett paraply och en vattentät jacka om du ska besöka Bali under regnperioden.
Hållbarhet
STRANDEN ÄR VÅRT HEM. VI LÄMNAR DEN BÄTTRE ÄN VI HITTADE DEN.
Vi har åtagit oss vårt hav, stränder och samhället. De är vår lekplats, vårt andra hem och vårt levebröd. Vi kommer att lämna dem bättre än vi hittade dem.
Det betyder att alla våra anställda, vänner och gäster hjälper till med återvinning och att vidta andra åtgärder för miljön. Varje vecka arrangerar vi strandstädning och återvinningsaktiviteter på våra camps för att säkerställa att våra hem förblir som det var tänkt att vara.
Lapoint